Nieuwsbrief december 2012

Nijmegen, december 2012

Beste BifaeFarming donateurs, vrienden en vrijwilligers,

Wij, de BifaeFarming bestuursleden, zijn blij om u te informeren met de ontwikkeling en vooruitgang van BifaeFarming.

Zoals reeds vermeld in de e-mail van onze mediator Ron van der Post d.d. 12 december 2012, werd Bifae officieel gesplitst op 10 december 2012.

BifaeFarming gaat in 2013 volop aan de slag; we hebben een nieuwe bankrekening bij de RABO bank geopend en komen binnenkort met een nieuwe en verbeterde website.

We willen graag het het nieuwe actieplan voor BifaeFarming aan u voorstellen:

 1. Het herstructureren van BIFAG samen met BIFAG actieve leden en SHUMAS (NGO).

  In het herstructureringsplan is toegang mogelijk voor nieuwe gemotiveerde mensen die tot BIFAG leden toe willen treden. Dit zal worden gedaan conform het advies van SHUMAS en in overeenstemming met de Kameroense Cooperative Law (LAW No 92/006 OF 14 August 1992 RELATING TO CO-OPERATIVE SOCIETIES AND COMMON INITIATIVE GROUPS).

 2. Het ondersteunen van kansarme vrouwen door opzetten van hun eigen groentetuinen.

  Meestal betreft dit jonge moeders en oudere of alleenstaande vrouwen die leven in armoede met weinig of geen toegang tot educatie.

 3. Het aanleggen en uitbreiden van waterinstallaties om in het droge seizoen de dieren en gewassen water te kunnen geven.

  Als de gevolg van het langdurige droge seizoen gaan dieren dood door tekort aan water. De huidige waterbron heeft groot onderhoud nodig.

 4. De afrondende werkzaamheden van de koeien behandelingsbak.

  Er moet nog werk aan de ingang aan de Koeienbehandelingsbak gebeuren. Doordat de ingang van de dip is niet afgewerkt lopen de koeien met veel troep de dip in en dit kan leiden tot verstopping en minder effectieve en efficiƫnte toepassing van de dip medicatie.

Meer informatie over deze onderwerpen kunt u vinden in de bijlage.

Hartelijk bedankt voor uw steun. Wij hopen ook in 2013 weer op uw steun te mogen rekenen! Mocht u eventuele nieuwe donateurs kennen, dan komen wij graag in contact met hen.

Met vriendelijke groet,
De Bifae Farming bestuursleden

Alfred Ngwan
Jude Nkwin
Stanny Weber
Jan Lenders