Voortgang Women Vegetable Project

      Geen reacties op Voortgang Women Vegetable Project

Ons Women vegetable project verloopt voorspoedig. We hebben als stichting al een aantal jaren enkele kleinschalige projecten in Shisong, Kingomen en Mbuluf waarbij we kansarme vrouwen ondersteunen bij het telen van groenten.
Hiervoor stellen we land, gereedschap, zaden, mest, water en vooral ook kennis ter beschikking. Elke vrouw kan beschikken over een stukje land binnen een omheining, zodat de gewassen niet worden opgegeten door loslopend vee. Door de samenwerking hebben de vrouwen ook veel steun aan elkaar en is het er vaak erg gezellig. Er wordt vooral njamma-jamma gekweekt, maar ook andere groenten.

Deze groenteprojecten voor vrouwengroepen lopen erg goed. Zó goed dat bezig zijn met het uitbreiden van de groepen door nieuwe stukken omheind land. De onderstaande foto’s zijn genomen in september. Daarop is te zien hoe de omheining om een nieuw stuk grond wordt geplaatst. Hierdoor worden de loslopende dieren weggehouden en blijft de oogst behouden. Het geld voor deze omheining is geschonken door onze sponsoren, waarvoor hartelijk dank.