Over Kumbo, Shisong en omgeving

      Geen reacties op Over Kumbo, Shisong en omgeving

Onze stichting is actief in Kameroen (zie onderstaande kaart); het noordelijke deel van de Southern Cameroons; de Northwest Region, of RĂ©gion du Nord-Ouest (het gele gedeelte), en vooral in het Bui departement (het rode gedeelte).

Kumbo is de hoofdstad van dit departement, en tevens de hoofdstad van het Nso koninkrijk van het Nso volk. Het paleis van de Fon (koning) Sehm Mbinglo I van de Nso staat dan ook in Kumbo, evenals de kathedraal en de centrale moskee. Op de Mbve markt worden producten verkocht uit de regio, maar ook uit andere delen van Kameroen, Nigeria en overige delen van Afrika.
Shisong is een dorp onder de rook van Kumbo. Hier liggen St. Elizabeth Catholic General Hospital & Cardiac Center en de Sacred Heart kerk.

De meeste van onze projecten zijn gericht op Kumbo of de omgeving. We hebben goede contacten met de Fon en veel lokale organisaties. Hierdoor weten we precies wat er in de omgeving speelt. 
Buiten Kumbo en Shisong wonen de mensen ofwel in kleine gemeenschappen of verspreid in het landelijke gebied. Het is een prachtig heuvelachtige omgeving, maar vanwege de slechte wegen zijn sommige plaatsen slecht bereikbaar. In die gebieden worden schooltjes vaak gebouwd door de lokale bevolking; met zelfgemaakte stenen en nauwelijks voorzien van materialen zoals deuren, kasten, stoelen, schoolbanken, boeken, schiften, pennen, etc.
In de natte seizoenen zijn de omstandigheden in dit soort scholen erbarmelijk voor de leerlingen en de onderwijzers. Het is vrijwel uitsluitend dankzij hun inzet dat de kinderen nog een behoorlijk onderwijs krijgen; vaak van een verrassend hoog niveau.

In de droge seizoenen is het vooral een probleem voor de boeren om voldoende water te vinden voor de landbouw en veeteelt. Boeren moeten ook zorgen dat er voldoende hooi is om hun vee door de droge periode te krijgen.

Onze stichting Bifae Farming zet zich vooral in om de lokale boeren te helpen bij het verbeteren van hun landbouw- en veeteelt-methoden. Verder hebben we succesvolle kleinschalige projecten in Shisong, Kingomen en Mbuluf waarbij we kansarme vrouwen ondersteunen bij het telen van groenten.
Daarnaast richten onze projecten zich op het bouwen, verbeteren en inrichten van scholen in de omgeving.  Tenslotte hebben we  ook nog enkele projecten met betrekking tot de watervoorziening voor leefgemeenschappen en veeteelt.