Afribollen

      Geen reacties op Afribollen

In 2013 bedacht de Kameroens-Nederlandse Barbara Gwanmesia zelf het recept voor een Kameroense variant op de oliebol met kokos en cayennepeper, die ze Afribol noemt. Ze begon de lekkernijen te verkopen op markten en braderie├źn. Daar deed de Afribol het zo goed, dat haar zoon Beng Gwanmesia contact opnam met Albert Heijn met als gevolg dat de familie Gwanmesia dit jaar haar Afribollen mag verkopen in de To Go-winkels van Albert Heijn.

Van de opbrengst gaat 12 cent per bol naar zwangere vrouwen in Kameroen. Zij hebben vaak te weinig geld om de ziekenhuiskosten voor een bevalling te betalen.

Een afribol (foto Marcel van den Bergh – Volkskrant)

De Afribol is in deze variant zeker uniek, maar we hebben al eerder het genoegen gehad om andere Kameroense oliebol varianten te mogen proeven. Die heten daar “gateau” of “puff-puff” en we kunnen u verzekeren dat ze erg lekker zijn.

Hoe dan ook; we wensen u een gezellig einde-jaar, al dan niet met oliebol, afribol, gateau of puff-puff.