Workshops

      Geen reacties op Workshops

In 2014 en 2015 was Dennis Sunjo (BIFAG secretaris) afgevaardigd om vier trainingen en workshops over grasland-beheer en veeteelt (schapen) bij te wonen die georganiseerd werden door de LIFIDEP; het Livestock and Fisheries Development Project dat door de Kameroense regering werd gesponsord om in de North West Region meer kennis over veelteelt en visserij te verspreiden.
De heer Sunjo heeft hierbij veel boeren kunnen ontmoeten met bedrijven op verschillende schaal, waarvan 75% kleine vee-boeren. Hij vertelde verder “Mijn kennis over de graszaden productie is sterk verbeterd. Na de workshop was ik in staat om te coördineren, begeleiden en helpen bij de voorbereiding en het oogsten van Brakeria graszaden, en het behoud en opslag daarvan”.
BIFAG is gekozen als moderne boerderij waar kleine veeboeren workshops over gras, hooi en zaad verwerking kunnen volgen. Deze kennis kan BIFAG vervolgens doorgeven aan haar leden en de plaatselijke gemeenschap.