Category Archives: Geen categorie

Jaarverslag 2016

      Geen reacties op Jaarverslag 2016

In het Bifae Farming Jaarverslag 2016 kunt u meer lezen over onze activiteiten in het afgelopen jaar. Enkele voorbeelden van projecten die we in 2016 hebben kunnen realiseren: Basisschool projecten. In 2016 heef Bifae Farming met enkele projecten wederom ondersteuning gegeven aan enkele basisscholen; de Gwarkang Catholic primary school en… Read more »

Over Kameroen

      Geen reacties op Over Kameroen

Om de huidige situatie in Kameroen te kunnen begrijpen is een klein stukje geschiedenis wellicht een goede basis. Een iets langere versie kunt u hier lezen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) werd Kameroen door de Fransen en de Britten veroverd op de Duitsers. Na de oorlog werd het land opgesplitst in een… Read more »

Afribollen

      Geen reacties op Afribollen

In 2013 bedacht de Kameroens-Nederlandse Barbara Gwanmesia zelf het recept voor een Kameroense variant op de oliebol met kokos en cayennepeper, die ze Afribol noemt. Ze begon de lekkernijen te verkopen op markten en braderieën. Daar deed de Afribol het zo goed, dat haar zoon Beng Gwanmesia contact opnam met… Read more »

Peter van Leerdam

      Geen reacties op Peter van Leerdam

Onlangs bereikte ons een bericht over het overlijden van Peter van Leerdam. We zijn erg geschrokken hierdoor: Gedurende lange tijd heeft Peter veel steun verleend aan onze stichting, in raad en daad. Hij heeft ons enorm geholpen, waardoor wij ook veel mensen in Kameroen hebben kunnen helpen.  Peter (Mister Peter) heeft zich… Read more »

Mbuluf school

      Geen reacties op Mbuluf school

De Mbuluf kleuter- en basisschool konden we helpen met de renovatie van drie klaslokalen die in zeer slechte staat waren. De lokalen werden gesloopt en volledig opnieuw herbouwd met stevige muren, cementen vloeren, nieuwe ramen en deuren en voorzien van nieuw meubilair, met schoolbanken, tafels en stoelen.

Workshops

      Geen reacties op Workshops

In 2014 en 2015 was Dennis Sunjo (BIFAG secretaris) afgevaardigd om vier trainingen en workshops over grasland-beheer en veeteelt (schapen) bij te wonen die georganiseerd werden door de LIFIDEP; het Livestock and Fisheries Development Project dat door de Kameroense regering werd gesponsord om in de North West Region meer kennis over veelteelt en visserij te verspreiden. De heer… Read more »

Tractor

      Geen reacties op Tractor

Dankzij de steun van onze sponsoren waren we in staat om in 2014 een tweedehands tractor aan te schaffen met een aantal toebehoren, zoals een hakselaar en ploeg. Deze zijn in een zeecontainer naar Shisong vervoerd, waarbij de container ter plekke als garage kan dienen. In 2015 heeft Alfred in april het BIFAG Project te Kameroen bezocht… Read more »

BIS – Bureau Internationale Samenwerking

      Geen reacties op BIS – Bureau Internationale Samenwerking

Voor een professionele begeleiding bij alle zaken waar wij als vrijwilligersorganisatie tegenaan lopen, kunnen wij een beroep doen op BIS Bureau Internationale Samenwerking. BIS ondersteunt onze projecten tevens met fondsenwerving waar wij er niet in slagen om zelfstandig voldoende financiering te vinden. BIS werkt tegen no cure-no pay condities. BIS Bureau Internationale Samenwerking… Read more »